ARİF'E TARİF

EV USULÜ TAVUK SOSU


            Merhaba, 
          Bugün sizlere evde kolayca yapabileceğiniz bir tavuk sosu tarifi vermek istedim. Marketlerden aldığımız tavuk harçları, baharatının yoğunluğu nedeniyle kızartma veya ızgaralarda istediğimiz sonuçları vermeyebiliyor. Bu nedenle evde bulunan malzemelerle oranlarını bizim ayarlayacağımız bir tavuk sosu, ilk seferinde tam sonuç vermese de, ikinci seferde tam da ağzımıza layık bir tat verecektir.
Yayvan bir kabın içine, ev usulü tavuk sosumuz (2 kg tavuk) için;
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça ( tercihe göre biber veya domates olabilir)
1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
1 talı kaşığı kekik
Bir tutam köri veya kimyon (ikisini bir kullanmayalım)
Bir tutam acı pul biber ( ağız tadına göre artırılabilir)
1 orta boy soğan rendelenecek
ve son olarak isteğe göre göz kararı tuz atıyoruz.
          Karışımı güzelce harmanladıktan sonra, ızgaralık olarak açılmış tavuklarımızın hepsini, sosun içine atıyoruz. Kapta sos kalmayıncaya kadar, hepsine işleyecek şekilde harmanladıktan sonra, buzdolabı poşetine veya temiz bulduğumuz bir poşetin içine doldurarak ağzını sıkıca bağlayıp, buzdolabında 2 saat kadar bekletiyoruz. Tavuklarımız hazır.
          Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder